Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Kétféle füstkvarcot lehet megkülönböztetni, világos-barnát amit cairngorm-nak is hívnak, és szürkés,feketés vagy sötét-barnát amit morionnak is hívnak. 

Mindkettő ritka és gyönyörű átlátszósággal bír,amely a fényt,a fekete és barna árnyalataival engedi át,és szinte mindig átlátszó és áttetsző.

A füstkvarc mikrokristályos kvarc,amely színe a benne lévő alumíniumsók és sugárzások  természetes hatására ,a keletkezése során a barnától a szürkés színekig változik.

Mindkettő fajta általában 90% ban ugyanazokkal a szellemi síkú képességekkel bír,de mégis van közöttük egy pici külömbség,a felhasználói szempontból.

 

Kristályterápiai módszerek használatához csak természetesen szineződött és átlátszó kristályok használhatóak,ezért a sugárzásokkal színváltoztatott vagy nem átlátható kristályok nem alkalmasak csak esztétikai célokra.

 

A  felelősség -összpontosítás-védelem és az anyaföldhöz való földelés kristálya.

Beindítja az ősi erők mozgását a testben,megtisztít és aktiválja a túlélési ösztön energiáját .

Erőt és stabilitást, valamint a személyes büszkeség érzését hozza mindenki számára .

Az ősi kelta-druidák által a szentség és hatalom kristálya volt,ami a földi istenek és istennők általi  lenyomatok, és azok titkolt tudásainak a hordozó egységét jelentette.

A sámánisztikus és törzsi szertartásokban, a világ több területén élő népei körében,a lelkeket az halál utáni élethez vezette,és szertartások során felhasználták az alsó világok szellemeivel való kapcsolat megteremtéséhez.

Rendkívüli ereje régen és ma is abban rejlik, hogy fizikailag és szellemileg védi és földeli ezt a világot, és a negatív energiákat felszívja és átalakítja, majd a földbe visszajuttatja,hogy azok természetes módon semlegesüljenek.

Erős védelmet nyújt a pszichés rohamok,érzelmi és környezet által keltett stressz ellen, és széles körben alkalmazzák a mentális gyógyulások kiegészítő terápiájaként és a meditációban.

A metafizikai világban a leghatékonyabb kristály a földeléshez és a tisztításhoz,amit csak önmaga által is ,de több kristály csoportban való megerősítésénél is hatékony.

A feszültség-stressz-szorongás vagy pánikroham enyhítésére,a negatív gondolkodás elkerülésére, valamint a káosz állapota  vagy a zavarral szembeni aggodalmak és kétségek kiküszöbölése ellen hatékony.

A szerencsétlenség-szomorúság vagy a látszólag lehetetlen akadályok átlépése érdekében a füstkvarcot két kézzel megfogjuk,a csúcsát a talaj felé fordítjuk,majd a meditáció során tudatosan elengedjük ezeket a problémákat,ezáltal visszaadhatóak ezek a negatív energiák a földanya részére , aki ezeket majd megtisztítja és átalakítja aképpen,hogy mindezen negatívumok a jövőben eltünjenek az életünkből.

Megemeli a kapcsolódást a anyaföld és a bolygónk  irányában, ezáltal segíti megérteni a természeti-környezetünk  működését (Avatar film üzenete nagyjából ) majd ezek után ösztönözi az ökológiailag tiszta megoldások felhasználását a mindennapokban,amik által tisztábbá tehetjük világunkat.

Erős védő és harmonizáló hatással rendelkezik a geopátiás stressz( a Schumann-rezonancia változásai miatt létrejött betegségek és problémák átfedő neve ) esetére és az elektromos vezetékek és az elektromos berendezések  által kibocsátott elektromágneses szmog felszívására.

Harmonizálja a Schumann-rezonancia változásai miatti negatív hatásokat az emberi testre.

Felbecsülhetetlen értékű a mérgezett természeti környezet gyógyulása szempontjából, és minden szinten segíti annak tisztítását- méregtelenítését.

Érdekes védelmi tulajdonsága által , a negatív eseményeket és történéseket minimalizálja, amelyek által  megvédi a házat, a járműveket ,a vagyont és anyagiakat ,másik ember(ek) által elkövetett lopások, sérülések és balesetek okozása  ellen.

Ajánlott a hosszú ideig felügyelet nélkül hagyott lakás,nyaraló, autó vagy értéktárgyak közelében,a kvarckristály használata, a védelemi tulajdonság  miatt.

Ajánlott sokat vezetőknek védelmi kristályként ,autópályákon, hosszú utakon vagy nehéz forgalomban történő vezetés közben,mert  megóvja az úton lévőket az idegeskedés ellen,csökkenti a stresszt és növeli a koncentrációt,ezenkívül a váratlan mechanikai meghibásodások ellen is véd.

Otthoni vagy munkahelyi környezetben,kiszűri a rossz hangulatokat, a ki nem mondott haragokat, vagy a negatív árnyalatú  megjegyzéseket, amelyek kimerítik az erőt és lelkesedést.

Túlélési ösztönök fokozására, valamint a személyes és üzleti célok elérésének segítése céljából, valamint az álmok és ötletek valósághű megnyilvánulása érdekében.

Elősegíti a racionális, gyakorlati gondolkodási folyamatokat, és javítja a agyi kapacitást és a szervezést.

Fokozza a figyelmet, és csoportos helyzetekben felhasználható a kommunikációs nehézségek enyhítésére és az együttműködés szellemének elősegítésére.

A  figyelemre méltó segédeszköz a dohányzásról (valamint a függőség bármilyen más formáját, például alkoholt vagy kábítószert) való leszokáshoz, ami fokozatosan csökkenti a dohányzás iránti igényt, valamint enyhíti a nikotin-elvonással és a méregtelenítő folyamattal kapcsolatos haragot és izgalmat,ezen felűl védi a hörgőt és a tüdőt azáltal, hogy lehetővé teszi a felhalmozódott kátrány eltávolítását.

Erősíti a kötőszöveteket, az izmokat (különösen a szívizmokat ), valamint a veséket, a hasnyálmirigy működését és a nemi szerveket.

Harmonizál -legyengít  vagy semlegesít rendkívűl sok fajta káros sugárzás tipust, ideértve a nap általi leégést,a radioaktív sugárzásokat,az orvosi vizsgálatok általi röntgen és egyéb sugárzásokat és a kemoterápiát.

Alkalmazható  a krónikus fájdalom,izomgörcsök, fejfájás, valamint a vállak és a hát feszültségeinek a javításában.

A mellékvesék, hasnyálmirigy, vesék és más eliminációs (kiürítő) szervek kezelésénél ,a méreganyagok energetikai eltávolítására a testből óriási hatással van.

Elősegíti a testfolyadékok és az ásványi anyagok asszimilációjának (beépülésének) szabályozását.

Megvédi a pulmonális traktust és regenerálja a hörgőt, valamint hatékony a reproduktív rendszer (termékenység)problémáinál,majd az izom és idegszövetek betegségeire ugyancsak hatással bír.

Különösen hatékony a has, a csípő és a lábak betegségei esetén.

Feloldja a negatív energiákat és az érzelmi blokkolókat ,amikor találkozik velük, és lehetővé teszi a pozitív frekvenciák beépülését,emiatt enyhíti a félelmet, a stresszt, a haragot és a ki nem mondott haragot, csökkenti a depressziót és a fáradtságot, és megmutatja az utat ,hogy miképpen szabaduljunk meg attól,ami a növekedésünkhöz  már nem szükséges.

Öngyilkos hajlamú  vagy ambivalens (csapkodó természetű) személyek számára ,segítség a fizikai testük és szellemi testük közötti öszhang megteremtésében.

Megerősíti az emberek  részvételét a világ dolgaiban,és megmutatja,hogy mindez miért fontos.

Elősegíti a szellemi síkról fizikaira történő valóság megteremtését vagy megváltoztatását, valamint az álmok általi kapcsolatot  megerősíti.

Az anyafölddel való kapcsolat révén,hatása a gyökércsakrát erősíti ,mind egy horgony a természetes világban, ami fehér fényenergiát húz, a koronacsakrától lefelé a testen keresztül a fizikai sík mély gyökereihez,amik által az őseinkkel kapcsolódhatunk.

Kiegyenlíti és irányítja a felső csakrák alapcsakrához viszonyított energiáját, és az egész csakrarendszert harminikusan energiával tölti fel,ezáltal a fizikai test erőt és kitartást nyer, és a szellemi test újboli energiával való feltöltése  visszaadja a biztonság és a saját erő érzését,ami sokszor függetlenséghez és spontán- azonnali döntések meghozatára ad képességet.

Kiváló a kristálygyógyászati elrendezések földelésére .

Amikor a füstkristály csúcsa a test felé irányul, akkor behúzza és azon a ponton keringteti a gyógyító fényt,viszont a csúcs testtől kifelé fordítása során a negatív energiákat a fizikai és a energiatestből kivezeti.

A talpak alatt nagyjából 10-50 cm re  lévő  földcsakra földelő szerepe védelmére ,vagy a zavart földenergia környékén történő rácsoláshoz, ugyancsak nagy segítség,amely megtartja a lélek erejét   és szilárd kapcsolatot a Föld bolygónkkal, amely állapot lehetővé teszi a testben lévő felesleges és  egyensúllyon kívüli energiák kiáramlását.

Védi az energiát a felhasználó körül,majd kivételes földelést és stabilitást hoz létre a magasabb birodalmakba történő belépések elősegítése céljából,ahol egyszerre több magas frekvenciájú fényenergia fogadását és beépülését is lehetővé teszi.

Hatékony eszköz az öszpontosított imádkozás, a mély meditáció, a szellemi szertartások és rituálék kapcsolatainak megteremtésére, valamint a kommunikációs kapcsolat megerősítésére a más világokkal való kapcsolatfelvételek során.

Emelkedett felhasználók számára az ittragadt lelkek átvezetésére ugyancsak hatékony  eszköz.

Hajlamos az éter másik dimenziói megnyitására,és a magas szintű érzékelés jelenségeinek erősebb érzékelésére ,mint szellemek,UFO-k,tündérek vagy a szellemi útmutató felsővezetők.

Az ember rezgését az érzékelési képességét magasabb szintre emeli,ezáltal érzékelhetővé teszi az aurákban lévő entitások és jelenségek hatásainak a megfigyelését és káros esetben lévő javítását.

Erőt ad ,ezzel enyhíti a földi fizikai létezéshez fűződő félelmeket,majd elősegíti a biztonságot és a stabilitást.

Védelmet és elvonulást teremt ,és biztonságban elrejt az ellenséges esetek elől.

Segít ellazulni, újracsatlakozni és a szellemi szintű érzékelést megerősíti.

A szellem síkú meditációs kapcsolat megalapozása után ,enyhíti az akadályokat az alfa és béta állapotok között ,majd lezárja a tudatos gondolkodó elmét ,és megakadályozza a tudatot fogyasztó mentális fecsegés létrejöttét,azért,hogy a meditáció során rendkívül gyorsan a magasabb tudattalan tudatossághoz kapcsolódhassunk.

Finomítja az ember vibrációs energiáit,lehetővé téve a mély, elhúzódó meditációs állapotot.

Felhasználható egy erőteljes erőtér indítására, amely számos negatív lenyomatot képes elnyelni,akár belülről vagy akár külső forrásból érkezőket.

Jóslás során felerősíti és megmutatja az alagút végén a fényt,és az utat a probléma megoldására.

A füstkvarc a tisztánlátók és jósnők kristálya,akik a kapott erős megérzéseiket és üzeneteiket a kristály kapcsolódó természete által magyarázták.

Túl erős érzelmek állapotában megnyugtat és visszaerősíti az ésszerű gondolkodást ,majd javítja a  koncentrációt és segít jobban gondolkodni és megszabadulni az ésszerűtlen félelmektől, szorongásoktól, belső ellentmondásoktól, mindazoktól a tényezőktől amik érzelmi csapdába ejtik a felhasználót.

Javítja az önbizalmat,a mások iránti nyitottságot és pozitív hatással bír, ami lehetővé teszi a helyes döntések meghozatalát.

Törli és legyengíti a kudarc és csalódás negatív gondolatait,majd az erőfeszítéseket az elérhető pozitív célokra összpontosítja.

A hangulati zavarokkal küzdő emberek számára stabilitást kínál.

Megerősíti a kapcsolatot a saját testünk üzenetei vételére, (például éhség, szomjúság, ösztön, pihenés szükségessége) az fizikai egészségünk és lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében.

Megtanít a fény és az anyag energiáinak egyidejűleg történő beépítésére lényünkbe.

A füstkvarc olyan,mint egy csatlakozási felület ,amin keresztül a fényfrekvenciák és az anyagfrekvenciák közötti áthaladás természetes.

Segíti pontosan érezni ,a szellemi síkok és az anyagi síkok közötti kapcsolatokat.

Fejleszti az ellentétek és a sokféleség  megértését ,a harmónia megtalálása érdekében,és megteremti egy mély és bölcs megértés állapotát ezzel kapcsolatban.

 

Megérteti, hogy az árnyék nélkül a fény nem emelhető ki és nem sugárzható el teljes pompájában, és fordítva ugyanígy,a fény nélkül az árnyék nem tudja megmutatni mélységét és rejtélyeit,továbbá a fehér és a fekete relatív fogalmak,amik színüktől függően, pozitív és negatív módon is értelmezhetőek,de a kettőjük keveréke hozza létre az emberi dimenziót.

Segít a környezeti energiák egyesítésében és felhasználásában,és ezáltal megerősít annyira ,hogy képesek legyünk szembenézni az életünk legbonyolultabb és legnehezebb helyzeteivel.

Megerősíti az önbizalmat és a reprodukció termékenységét.

Az amerikai indiánok a füstkvarc kristályaiból totemeket készítettek,ahol tisztításokat és kapcsolatokat tudtak elvégezni a földanyával kapcsolódva.

A tibeti buddhizmus kulturájában a füstkvarc a lélek felemelkedése általi meditációkban használatos.

A kínai kultúrákban a füstkvarc a rituális tisztítás eszköze.

A kereszténységben a füstkvarc a ferfiúi termékenység szimboluma.

Skociában már a ie.300 tól  a füstkvarc rendkívüli sikernek örvendett,és a mai napig az ország nemzeti kristálya,ami megtalálható a ruházatok,fegyvereiken és szellemi vezetőik eszközeiként.

A füstkvarc királyai,istennői,őrangyalai és angyalai:

 

-Hecate trákiai istennő,aki a bölcsesség,a fizikai és szellemi világ összefolyása,a szellemek és az  okkult és a Hold sötét és nem látható oldalának az  istennője, akinek hatalma van az ég-föld és az alvilág felett.

-Gaia a görög Föld Anya-istennő,aki özvetlenül a káoszból, az ősi ürességből született, ő volt az első (vagy az egyik az első) lény, aki megjelent a teremtés folyamata során.

-Gendenwitha, az Iroquois reggeli csillag istennője.

-Ixcuiname, a nők négy korának maja istennője.

 

A következő születési jegyekben , dátumokon született személyek,és Tarot kártya jellemzők esetén a rózsakvarc hatása erőteljesebb kapcsolódási csatornát nyújt a következő felső hatalmakhoz :

 

-Február 5-9 ,Mehiel őrangyal.                               (barnás füstkvarc)

-Február 10-14 Damabiah őrangyal.                       (barnás füstkvarc)

-Március11-15  Haiaiel (Hajael) őrangyal.              (feketés  füstkvarc)

-Május 1-5  Haziel  őrangyal                                   (feketés  füstkvarc)

-Május 16-20 Hahaiah (Hahajah) őrangyal             (feketés  füstkvarc)

-Augusztus 29-szeptember 2  Vasiariah  őrangyal  (feketés  füstkvarc)

-Október 4-8   Rehael őrangyal                               (barnás füstkvarc)

-November 3–7 Sealiah  őrangyal                            (feketés  füstkvarc)

 

 

-Május 16-20 napokon születettek számára.A bika jegyében születettek számára. Hahaiah angyal.(feketés  füstkvarc)

-Március 11-15  napokon születettek számára.A halak jegyében születettek számára. Haiaiel angyal.

(feketés  füstkvarc)

-Május 1-5 napokon születettek számára.A bika jegyében születettek számára. Haziel angyal.

(feketés  füstkvarc)

-November 3–7napokon születettek számára.A skorpio jegyében születettek számára.Sealiah angyal

(feketés  füstkvarc)

– A 9. Tarot kártya mestere “remete”számára .Shelathiel angyal. (feketés  füstkvarc)

-Augusztus 29-től szeptember 2ig  napokon születettek számára.A szűz jegyében születettek számára.Vasiariah angyal. (feketés  füstkvarc)

-A kegyelem angyala számára. Ananchel angyal. (barnás füstkvarc)

-A Föld uralkodója-villám-esélyek és szerencse angyala számára. Baraqiel angyal.

(barnás füstkvarc)

-Február 10-14  napokon születettek számára.A vízöntő  jegyében születettek számára.Damabiah angyal.(barnás füstkvarc)

-Február 5-9 napokon születettek számára.A vízöntő  jegyében születettek számára.Mehiel angyal.

(barnás füstkvarc)

-Október 4–8 napokon születettek számára.A mérleg jegyében születettek számára.Rehael angyal.

(barnás füstkvarc)

-A 15. Tarot kártya „Ördög” mestere számára.Samaqiel angyal. (barnás füstkvarc)